Hoefnet: Exell leidt na dressuur

16-04-2016

Hoefnet: Exell leidt na dressuur

Boyd Exell gaf gisterenmiddag in de hoofdring in Horst zijn visitekaartje weer af. Met een vrijwel perfect uitgevoerde dressuurproef verdiende hij 36,22 strafpunten en gaat aan de leiding.

Zijn hele span, maar vooral het voorspan, imponeerde in gelijkmatigheid en houding. In de overgangen en de uitgestrekte draf liep het hele vierspan als een blok. Alle figuren werden door de regerend wereldkampioen tot in de puntjes afgewerkt.
IJsbrand Chardon staat nu in tweede positie, maar heeft wel de leiding in de strijd om de Nederlandse titel. Ook Chardon reed een zeer fraaie proef en zijn paarden lieten net iets meer lossigheid zien. Met 40,41 blijft hij bij zijn rivaal in de buurt. Ook een mooie proef voor Theo Timmerman die zelf op een wat beter puntenaantal had gehoopt. Hij scoorde 45,36.

Natuurlijk kon Mark Weusthof op veel belangstelling rekenen. Hij kwam na een jaar van afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Zijn score: 59,70, maar zijn favoriete onderdeel, de marathon moet morgen nog komen.

Vanmiddag vanaf 14.00 uur rijden de vierspannen hun vaardigheidsproef in omgekeerde startvolgorde van het klassement.