Toekomstvisie

De geschiedenis heeft het evenement gebracht tot waar het nu is. Maar iedereen heeft idee├źn en dromen over de toekomst. Dit kunnen kleine dromen zijn tot dromen die onhaalbaar lijken. Lijken, want je weet het niet totdat je het geprobeerd hebt.
Hieronder de visie over de toekomst van de Menwedstrijden.

Een droom is om een Noord Limburgs Hippisch Festijn te organiseren. Tijdens dit festijn worden er wedstrijden georganiseerd voor vier takken van de sport. Dit zijn: mennen, springen, dressuur en eventing. Dit Hippisch Festijn moet dan plaats vinden in de voorjaarsvakantie van Zuid Nederland.

Zo’n groot evenement kan het bestuur van de menwedstrijden niet alleen realiseren. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met organisaties van andere hippische evenementen in de Regio. Maar er wordt ook gekeken naar een samenwerking met de KNHS en de Provincie Limburg.
Een evenement van deze omvang heeft niet alleen een goed bestuur nodig, maar vooral veel ruimte. Hierbij wordt er gekeken naar de plannen die er liggen voor Hippisch Park “De Peelbergen”. Een evenement zoals dit zou daar goed plaats kunnen vinden.

Naast deze mooie toekomstdroom is er ook nog een ultieme droom. Dit is een droom die de Provincie Limburg ook heeft. De ultieme droom is om het hippisch gedeelte van de Olympische Spelen in 2028 naar Limburg te halen. Het enige nadeel is dat de mensport (nog) geen Olympische Sport is. Daar tegenover staat wel dat ook de Paralympics ook plaats vinden. Iets wat door het bestuur belangrijk wordt gevonden.
In de loop naar de Olympische Spelen kunnen als voorbereiding World Equestrian Games georganiseerd worden. Hiermee kan laten gezien worden dat de Provincie Limburg in staat is om een groot evenement te organiseren. Iets waar men zich mee kan profileren. Voor het bestuur van de menwedstrijden is nog het bijkomende voordeel dat hier wel de mensport geprofileerd kan worden.

Maar alle plannen hierboven kunnen pas gerealiseerd worden met een goed bestuur en een geschikte locatie. Tijdens de Sponsorbijeenkomst is naar voren gekomen dat er wel animo is voor een groot hippisch evenement in Limburg. Ook met de locatie is men druk bezig, het plan voor Hippisch Park “De Peelbergen” wordt hiervoor genoemd.