Hoefnet: Poppen sluit eerste wedstrijd Para Mentrophy winnend af!

18-04-2016

Hoefnet: Poppen sluit eerste wedstrijd Para Mentrophy winnend af!

Schijnbaar moeiteloos stuurde Jacques Poppen zijn paard Pp vanochtend door de vaardigheidsproef. Alle ballen bleven op de kegels en de tijdslimiet was geen probleem.

Aad van Marwijk had gisteren in de marathon het onderlinge verschil behoorlijk verkleind. Poppen reed de marathon behoudend en Van Marwijk rook daarom kansen. Maar hij kwam niet zonder kleerscheuren door de vaardigheid en kreeg 9,75 strafpunt bijgeteld. Daarvan profiteerde Francisca den Elzen die evenals Poppen foutloos bleef. Den Elzen werd tweede achter Poppen en Van Marwijk eindigde als derde.

Fraaie resultaten in de ponyrubrieken in de klasse 4. Tamara Pijl was bij de enkelspannen vooral concurrent van zichzelf. Naast routinier Qucido bracht ze haar jongere pony Dex uit. Ze was eerste en tweede in dressuur en stuurde beide pony’s foutloos en binnen de tijd door het vaardigheidsparcours. Doordat het marathonresultaat met Dex wat minder was, kwam ze met deze pony lager uit en won ze de wedstrijd met Qucido. Marathonwinnares Marissa Schuiling bleef ook foutloos tussen de kegels en werd tweede.

Bij de tweespan pony’s won Melanie van de Bunt, lid van de Audevard Next Driving generation. Zij versloeg de ervaren Karel van Kekem, die recent de wedstrijd in Ermelo won. In de vaardigheid reed van Kekem er een bal minder van af dan Van de Bunt, maar dat was niet genoeg om het jonge talent voor te blijven.
Joey van der Ham won de vierspan ponyrubriek. Jan de Boer zette een jonge onervaren pony met de naam ‘Hot ’n Spicey’ in en werd tweede.

Carlo Vermeulen won bij de tweespannen paard en Berry van den Bosch reed Zaffraan naar de overwinning in de enkelspanrubriek.