Hoefnet: Saskia Siebers wint weer!

18-04-2016

Hoefnet: Saskia Siebers wint weer!

Een zinderend slot vandaag bij de internationale enkelspannen. Het vaardigheidsparcours was zeker niet simpel, maar de tijd leek de grootste scherprechter te worden. Een bijzonder parcours stond opgesteld, met nieuwe snufjes, zoals de ‘oxer’. Dit keer lag de oxer (een dubbelle kegelpoort) in een soort gebroken lijn waarbij de poort ervoor en degene erna een extra smalle doorgang was.

Wilbrord van den Broek en Saskia Siebers stonden onderling op een minimaal verschil. Het verschil dat zij vervolgens hadden op de nummers drie en vier, Weronika Kwiatek (POL) en Marlen Fallak (DUI) bedroeg ruim één bal. Fallak reed zonder fouten en kreeg een fractie (0,31) voor tijdsoverschrijding. De Poolse Kwiatek deed vervolgens vrijwel het zelfde: 0,34 voor tijdsoverschrijding.
Daarna was het de beurt aan Nederlands kampioene Saskia Siebers. Zeer geconcentreerd reed ze haar parcours, maakte geen enkele fout en bleef binnen de tijd. ‘Ik heb niet naar de klok gekeken, maar me volledig op het parcours geconcentreerd. Het is echt super gelopen.’ reageert ze. Alle druk lag nu op Wilbrord van den Broek die als laatste de ring betrad. Oscar liep als vanouds, maar op poort zeven rolde er een balletje af. ‘Ik had dat niet eens in de gaten,’ vertelt de regerend wereldkampioen. ‘Maar er zat nu bij mij toch wel wat spanning op. Ik voelde mijn armen op een gegeven moment strak worden en heb toen tussendoor even wat losgeschud. Dat heb ik natuurlijk van mijn vader geleerd.’ lacht hij. ‘Het was echt een pechballetje, maar ik ben heel tevreden met mijn tweede plek in dit grote deelnemersveld.’ De twintigjarige Oscar was sinds vorig jaar juli een uit de roulatie en liep nu zijn eerste wedstrijd weer. ‘Oscar heeft bewezen helemaal gezond te zijn en het is nu de kunst om hem dit seizoen heel te houden.’ zegt van den Broek die in augustus zijn wereldtitel wil verdedigen in Piber.

Harrie Verstappen deed bij de tweespannen goede zaken in de vaardigheid. Met alleen 1,8 strafpunt voor tijdsoverschrijding steeg hij naar de tweede plaats. Michael Sellier (FRA) maakte teveel fouten in de vaardigheid en zakte naar de derde plaats. Claudio Fumagalli gaf de leiding niet meer uit handen. Hij tikte er één balletje af, maar kon zich dat na de fouten van Sellier gemakkelijk permitteren. De menner van Riant won de wedstrijd.