Nationale menwedstrijd Horst 2017

02-05-2017

Nationale menwedstrijd Horst 2017

Horst- Grandorse staat volgend weekend, 12 tot en met 14 mei, in het teken van mensport. Drie dagen achtereen verschijnen 140 combinaties aan de start om deel te nemen aan Nationale Menwedstrijd Horst aan de Maas.

Twee weken geleden vond de internationale menwedstrijd Horst en NK vierspan paarden plaats op het nieuwe Grandorse, voorheen bekend als Hippische Zone ‘De Peelbergen’.  Volgende week is het de beurt aan de klasse L, M en Z deelnemers.

Tijdens de nationale menwedstrijden komen zowel paarden als pony’s aan de start. Het eerste onderdeel de dressuur vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei plaats. Zaterdag 13 mei worden ook de vaardigheidsproeven verreden. Zondag 14 mei vindt het meest spectaculaire onderdeel plaats de marathon. De marathon bestaat uit vier tot zeven imposante hindernissen.

Voor de enkel, twee- en vierspan pony’s is dit een observatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap in Minden, dat later dit jaar van 24 – 27 augustus plaats zal vinden.

Op de terreinen van Grandorse wordt niet alleen een nationale menwedstrijd verreden. Op de zandpistes vindt CSI de Peelbergen plaats, een internationale springwedstrijd op 2-sterren niveau. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op: www.menwedstijdenhorst.nl