Nevenactiviteiten

Zaterdag 16 april. Doedag – kinderdag

Vandaag DOEDAG voor kinderen met en zonder een handicap.

11.00 uur bij de showring: overzicht van de dag
11.15 uur Men-Instructeur Kai Nicolaes geeft de aanwezige kinderen uitleg over de beginselen van het mennen
11.30 uur de kinderen gaan zelf, met behulp van ervaren menners een pony of paard inspannen
12.15 uur De kinderen gaan zelf mennen in de grote showring. Er staan hindernissen en kegels met balletjes erop, zodat het echt spannend kan worden
14.00 uur Alle kinderen die hebben meegedaan en hebben meegereden krijgen een certificaat uitgereikt.
Let op: kinderen met een handicap krijgen extra begeleiding. Er is nog ruimte om je op te geven!!!

15.00 uur Jacques Poppen, Nederlands kampioen paramennen, geeft een demonstratie voor jong en oud in de showring. Hij laat zien hoeveel mogelijkheden en plezier mensen met een handicap kunnen hebben van het mennen van een paard of pony.

Zondag 17 april Programma voor het hele GEZIN

Vandaag finale van de Nederlandse Kampioenschappen 4-span!!!

Naast alle activiteiten met paarden, zie elders het programma daarvoor, zijn de gehele dag demonstraties en allerlei shows op paardengebied. En er is uiteraard voor de kinderen een springkussen, kunnen de kinderen schatgraven naar leuke prijzen en kunnen ze zelf een dierenmasker in elkaar knutselen.

Let op: alles is gratis, net zoals de toegang tot het terrein.

10.00 -10.30 uur Optreden Friezenshowgroep Le Winne met carrouselrijden
De historie van het carrousel rijden gaat terug naar de middeleeuwen. Bij de riddertoernooien werden door deelnemers voorstellingen gegeven in feestelijke kleding. De amazones van showgroep Le Winne rijden op zelfgekozen muziek in colonnes van 2, waarbij verschillende figuren worden gereden. Bij het carrousel rijden is samenwerking van de amazones en een beheersing van de dressuur uiterst belangrijk!
Verder speelt het showelement hierbij natuurlijk een grote rol. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Er wordt een spetterende show gegeven aan het publiek!

10.30 – 11.15 uur Demonstraties schriktraining
Clinic die word gegeven door Carina Rijgwaart uit Rekken. Zij is trainer bij de Bereden Politie. Tijdens deze clinic leren mensen samen met hun paard over/door/langs enge/spannende obstakels te gaan. Dit mag aan de hand, onder het zadel of aangespannen. Voor deze clinic kunnen mensen zich opgeven.

11.15 -12.15 uur Demonstraties longeertraining
De clinic word gegeven door Lammert Haanstra (Lippenhuizen, Friesland), bekend van zijn eigen o

ntwikkelde longeermethode. Bij ons gaat hij aan de slag met 1x 1 paard/pony aan de enkele longeerlijn en 2x met 1 paard/pony aan de dubbele longeerlijn. Voor deze clinic kunnen mensen zich opgeven.

12.15 – 13.00 uur Demonstratie grote roofvogels.

De Boeboekuil die geruisloos over u heen vliegt, de oehoe met een spanwijdte van 1.50 meter, de woestijnbuizerd die iets uit de lucht vangt, de kapgieren die tussen het publiek naar eten zoekt, de caracara die er altijd een feestje van maakt, de spectaculaire Amerikaanse zeearend waar iedereen stil van wordt, een valk die met een snelheid van 100 km/u op de loer stoept en natuurlijk nog veel meer. Spanning en sensatie voor het hele gezin.

13.00 – 13.45 uur Demonstraties vrijheidsdressuur
De demonstraties worden gegeven door Eva Roemaat, zij komt uit Lichtenvoorde.
Vrijheidsdressuur is het aanleren van oefeningen zonder dwang. Hierbij kun je denken aan het steigeren en zitten, maar ook de kleine oefeningen zoals lachen, gapen en een kusje geven. Voordat je met vrijheidsdressuur aan de gang gaat, is het belangrijk dat je begint met de basisoefeningen. Hiermee verduidelijk je de verhoudingen tussen jou en je paard. Respect, begrip, plezier en vooral geduld zijn de trefwoorden bij vrijheidsdressuur.
13.45 – 14.30 uur Demonstraties schriktraining
14.30 – 15.15 uur Demonstraties longeertraining
15.15 – 16.00 uur Demonstratie grote roofvogels.
16.00 – 16.45 uur Demonstraties vrijheidsdressuur

Vandaag speciaal voor onze kinderen

  • Springen op een springkussen tot je een ons weegt
  • Schatgraven naar leuke prijzen, altijd prijs als je er de tijd voor neemt
  • Dierenmasker in elkaar knutselen
  • Schminken zodat je als een leeuw, een kat of als een aapje rond kunt lopen