NK4-spannen

18-02-2016

NK4-spannen

Horst gaat Nederlands Kampioenschap 2016 voor 4-span paarden organiseren.

De KNHS heeft het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden 2016 toegewezen aan de organisatoren van de grootste nationale en internationale menwedstrijden in Nederland, de organisatie van de menwedstrijden in Horst aan de Maas.

Het NK wordt verreden van 15 tot en met 17 april 2016.

De terreinen van de Kasteelse Bossen in Horst aan de Maas vormen al sinds 1984 het strijdtoneel van de menwedstrijden. In de afgelopen jaren is Horst uitgegroeid tot een nationaal en internationaal vooraanstaand evenement, waar nagenoeg alle topmenners van de wereld van start gaan.
Voorgaande jaren telde Horst ca. 220 starts verspreid over vier wedstrijddagen. Voor de internationale vierspanrijders is Horst een van de wedstrijden waar deze groep belangrijke punten kunnen verdienen voor de lucratieve indoor Wereldbekerserie vierspannen die in november weer van start gaat.
Ondanks het feit dat de wedstrijden in Horst al vroeg in het seizoen plaatsvinden, vormt dit geen belemmering voor de KNHS om het NK aan deze goed geoliede en ervaren organisatie toe te kennen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Horst gastheer is van een Nederlands Kampioenschap.
“Wij zijn er trots op dat wij gevraagd zijn om het NK vierspannen 2016 te organiseren. Dit past in onze ambitie om in de toekomst te groeien naar een internationaal kampioenschap”, aldus Nico Rijnbende, voorzitter van de organisatie.