Ponymenners welkom in Kronenberg 2020

07-10-2019

Ponymenners welkom in Kronenberg 2020

Van 16 tot en met 19 april 2020 staat de internationale menwedstrijd in Kronenberg op de kalender. Voor de vierspan paarden is dit de generale repetitie voor het prestigieuze Wereldkampioenschap Limburg 2020, dat begin september op dezelfde locatie wordt gehouden. Naast de ‘grote’ paarden is de wedstrijd in april ook opengesteld voor de enkel-, twee-en vierspan pony’s.

De ponyrubrieken strijden in een driesterrenwedstrijd op de terreinen van De Peelbergen in Kronenberg. Voorzitter van het organisatiecomité Nico Rijnbende licht deze mooie aanvulling op het sportieve programma toe: “Wij verwachten dit jaar iets minder enkelspanrijders omdat het Wereldkampioenschap pas eind oktober wordt gehouden en onze wedstrijd dan te vroeg valt in hun planning. Voor de tweespan paarden is 2020 een WK-tussenjaar waardoor we ook in deze rubriek minder deelnemers verwachten. Dit schept ruimte in het programma en de ponyrijders hebben al diverse keren aangegeven dat zij graag in Kronenberg willen starten. We kunnen in 2020 aan hun wensen voldoen.”
De organisatie gaat er van uit, dat de vierspanrijders wel in grote getale in Kronenberg starten om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het WK Limburg 2020 van 2 tot en met 6 september 2020.