Twee edities Menwedstrijden Horst in 2017

28-11-2016

Twee edities Menwedstrijden Horst in 2017

De Menwedstrijden in Horst aan de Maas gaan een belangrijke periode tegemoet. Met de verhuizing naar Hippische Evenementen Zone ‘De Peelbergen’ in 2017, de kandidatuur voor de Wereldkampioenschappen enkelspan paarden en paramennen in 2018 en Wereldkampioenschappen vierspan paarden in 2020, staat de Noord-Limburgse gemeente meer dan ooit in het teken van de paardensport.

CAI3* enkel-, twee-en vierspan paarden

In 2017 worden er op de nieuwe topaccommodatie voor breedtesport en topsport in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas, maar liefst twee menwedstrijden georganiseerd.

Van 20 tot en met 23 april staat er een CAI3*-wedstrijd op het programma voor de enkel,-twee-en vierspan paarden, waarbij de vierspan paarden waardevolle Wereldbekerpunten kunnen verdienen.

Ook de Nederlandse-en buitenlandse paramenners zijn dit weekend evenals voorgaande jaren van harte welkom in Horst. De wedstrijd begint voor de internationale rubrieken zoals gebruikelijk met de veterinaire keuring, gevolgd door de dressuur, marathon en vaardigheid. Alle disciplines rijden elk onderdeel op dezelfde dag.

De paramenners kunnen rechtstreeks inschrijven bij het secretariaat, de internationale deelnemers kunnen zich melden via hun federatie.

Klasse 1, 2, 3/4

Op 12, 13 en 14 mei zijn de klasse 1, 2, 3/4 menners van harte welkom in Horst aan de Maas voor de nationale wedstrijd. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt de dressuur in principe verreden op vrijdag 12 mei, gevolgd door de vaardigheid op 13 mei en de marathon op 14 mei, met uitzondering van de klasse 1. De deelnemers in deze klasse rijden op zaterdag dressuur én vaardigheid, gevolgd door de marathon op zondag.

Buitenlandse menners met een gastlicentie zijn van harte welkom deel te nemen.

Klik hier voor informatie en de formulieren.

De inschrijving voor de Nederlandse menners verloopt volgens de KNHS procedure via Mijn KNHS.

Klik hier voor meer informatie over de klasse 1, 2, 3/4 wedstrijd.

Meer informatie over Equestrian Centre De Peelbergen