Hoefnet: Van den Broek voorlopig aan kop

15-04-2016

Hoefnet: Van den Broek voorlopig aan kop

Donderdag 14 april 2016, onder zonovergoten omstandigheden ging het enorme menevenement in Horst aan de Maas vandaag van start. Alle paarden kwamen zonder problemen door de veterinaire keuring, een unicum, gezien het enorme aantal deelnemende paarden.

De internationale enkelspanrubriek is met zestig deelnemers het grootst en daarom kwamen er vandaag al ruim twintig enkelspannen in de ring. Regerend wereldkampioen Wilbrord van den Broek presenteerde zijn paard Oscar weer na een tijd van afwezigheid en nam met een score van 46,41 gelijk de leiding. ‘Hij liep lekker,’ glundert Van den Broek. Nederlands kampioene Saskia Siebers staat met Axel op dit moment op de tweede positie met 48,43 strafpunten.

Morgen is er een overvol dressuurprogramma. Niet alleen de overige enkelspannen, maar ook de paramenners en de klasse 4 rubrieken zijn dan aan de beurt. De hoofdring is gereserveerd voor de twee- en vierspannen. De vierspannen rijden niet alleen in de internationale wedstrijd, maar strijden ook om de nationale titel. Zij gaan in de middag van start.