Hoefnet: Chardon wint Nederlands kampioenschap en de internationale wedstrijd

18-04-2016

Hoefnet: Chardon wint Nederlands kampioenschap en de internationale wedstrijd

Voor de 27e keer is IJsbrand Chardon Nederlands kampioen geworden bij de vierspannen. Koos de Ronde kwam akelig dicht bij hem in de buurt. Hij boekte een wat beter marathon- en vaardigheidsresultaat, maar Chardon had na een super dressuurproef uiteraard zijn zinnen gezet op de titel. Het ging er vandaag fanatiek aan toe in de marathon.

IJsbrand Chardon
Michael Brauchle was razendsnel en stuurde zijn paarden op topsnelheid door de hindernissen. Brauchle won de marathon en Koos de Ronde werd tweede. Boyd Exell had vandaag zijn dag niet. In hindernis 4 ging het ternauwernood goed, maar in de waterhindernis reed hij zich vast en moest de groom er aan te pas komen om alles los te maken. Vervolgens deed hij het wat rustiger aan en liet Chardon passeren in het traject. Exell reed de laatste twee hindernissen nog wel. Tot groot genoegen van het publiek dat in hindernis 7 van perfect stuurwerk kon genieten. Daarna trok de regerend wereldkampioen zich terug.

De top drie van de internationale wedstrijd werd zo precies het zelfde als het NK- podium. Een dolgelukkige IJsbrand Chardon reed een fijne marathon, waar het fanatisme vanaf droop. Na de laatste hindernis gingen zijn armen in de lucht, want het eindresultaat was bekend. Zilver voor De Ronde en brons voor Theo Timmerman.