Hoefnet: mooie dressuurscore voor Poppen

15-04-2016

Hoefnet: mooie dressuurscore voor Poppen

In Horst is de eerste wedstrijd om de KNHS Para Mentrophy gestart. Jacques Poppen reed vanochtend het beste resultaat in de dressuur. Alle juryleden beloonden zijn proef met de eerste plek en dat leverde een prachtige score op: 36,67 strafpunten.

Daarmee staat hij op een forse voorsprong. ‘Pp lief heel fijn en met veel lossigheid,’ vertelt hij. ‘Hij was super fijn te sturen ook in de wendingen en ik kon alles rijden zoals ik wilde. Pp voelt heel fris aan en nu is het de kunst het zo te houden.’ Aad van Marwijk bevindt zich nu in tweede positie maar moet morgen in de marathon ruim elf punten goed maken op Poppen, om deze te passeren in het klassement.

De marathon is selectief, met technische hindernissen. ‘Ik ga voor lange lijnen,’ verklapt Poppen zijn tactiek. ‘We zijn nog aan het begin van het seizoen en ik zal zeker hard rijden, maar niet het onderste uit de kan. Het duurt nog even eer de WK is en dan moeten we pieken.’
Naast de waterpartij is een geheel nieuwe hindernis met hoogteverschillen gebouwd die zeker een van de publiekstrekkers wordt.