Nederlands Kampioenschap vierspan paarden 2017 naar De Peelbergen

02-12-2016

Nederlands Kampioenschap vierspan paarden 2017 naar De Peelbergen

Voor de tweede opeenvolgende keer heeft de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden toegewezen aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. Van 20 tot en met 23 april 2017 is de nieuwe locatie van deze toonaangevende menwedstrijd, Hippische Evenementen Zone ‘De Peelbergen’, het décor van het koningsnummer van de mensport.

“Wij zijn enorm verheugd dat wij ook komende editie gastheer mogen zijn van het NK,” vertelt voorzitter Nico Rijnbende. “In 2016 zijn wij op het laatste moment in de bres gesprongen omdat de oorspronkelijke wedstrijd waaraan het NK was toegekend, niet doorging. Het is plezierig te weten dat onze wedstrijd het vertrouwen heeft van de menners en de KNHS.”

Het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden maakt onderdeel uit van een internationale driesterrenwedstrijd voor enkel-, twee- en vierspan paarden. Naast de strijd om de nationale titel, kunnen de vierspanrijders bovendien waardevolle punten verdienen voor het prestigieuze indoor Wereldbekerseizoen 2017/2018.

Ook de Nederlandse-en buitenlandse paramenners zijn dit weekend evenals voorgaande jaren van harte welkom op de schitterende nieuwe accommodatie voor breedte-en topsport in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas. De wedstrijd begint voor het NK en de internationale rubrieken zoals gebruikelijk met de veterinaire keuring, gevolgd door de dressuur, marathon en vaardigheid. Alle disciplines rijden elk onderdeel op dezelfde dag.

Voorlopig programma:
Donderdag 20 april: veterinaire keuring
Vrijdag 21 april: dressuur
Zaterdag 22 april: marathon
Zondag 23 april: vaardigheid